IMG_6650Hvad er akupunktur?

Akupunktur blev først anerkendt i vesten i 1979, hvor verdenssundhedsorganisationen WHO officielt gav akupunktur det blå stempel og meddelte, at akupunktur blev betragtet som en velegnet metode til at helbrede en lang række sygdomme

Akupunktur er anerkendt verden over for sin evne til effektivt at behandle et bredt udsnit af lidelser ad naturlig vej - uden brug af medicin eller kirurgiske indgreb og praktisk talt uden nogen form for bivirkninger.

Akupunktur stimulerer kroppens egne helende evner - dens medfødte kraft til selvhelbredelse. Mentale, fysiske, spirituelle og følelsesmæssige ubalancer kan adresseres afhængig af terapeutens dygtighed.

Nogle mennesker er bange for akupunktur, fordi de frygter nåle, eller forestiller sig at akupunktur kan være smertefuld. Akupunkturnåle er meget forskellige fra de nåle der anvendes medicinsk til injektion, sidstnævnte er hule og tykkere end akupunkturnåle.
De nåle der anvendes er på tykkelse med et hår, massive og giver blot en let sanseoplevelse når de bliver placeret.
Når man først har prøvet det, føler de fleste at de helbredsmæssige fordele opvejer det lette ubehag, der kan ledsage en akupunkturbehandling.

Akupunkturnåle er sterile og pakkede til engangsbrug , man kan ikke blive smittet med sygdomme fra nålene.
Der findes også nåle-fri teknikker til hjælp for folk som frygter nåle eller som er særligt sensitive. Det er f.eks. Tui Ta (akupressur eller massage efter medianbanerne) eller ved hjælp af laser. Laseren fokuserer en lysstråle på akupunkturpunkterne og er fuldstændigt smertefri. Lasermetoden er dog mere tidskrævende

Under en akupunkturbehandling føler klienten sig ofte dybt afslappet og kan falde i søvn.

Akupunktur kan anvendes som en forebyggende sundhedsbehandling takket være TCM's fine og indfølende diagnose tekniker. En ubalance kan opdages og behandles inden den udvikler sig til en alvorlig sygdom. Små såvel som store lidelser kan behandles. Problemer der er for subtile til at blive opdaget via vestlige medicinske diagnostiseringsmetoder, kan behandles med akupunktur. I kinesisk medicin er der ikke noget der hedder "psykosomatisk" sygdom, ej heller at "det er noget du forestiller dig". Hvis man har nogle symptomer, er der en ubalance, og der er gode chancer for at den kan behandles med akupunktur.